Dagelijks werken we bij K3 in de grond. Als gebiedsontwikkelaar zorgen we voor nieuwe landschappen. En dat begint allemaal met het in kaart brengen van de bodem. Geen wonder dat we ons nauw verbonden voelen met een evenement als het kampioenschap grondboren.

Middle section

Sponsoring en deelname

Ook dit jaar sponsorden wij het kampioenschap grondboren. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door studievereniging Pyrus van Universiteit Wageningen. Boren in de vette klei of juist in heel droge grond; elk jaar staat er een nieuwe uitdaging te wachten. Die edelmanboor komt de grond wel in, maar hoe snel? Net als vorig jaar deden we nu ook met een team mee aan de kampioenschappen.

Derde plek

En dat ging niet onverdienstelijk! Van de bedrijventeams zijn we op de derde plek geëindigd. Collega’s Kas, Ronald, Rogier, Esther, Kees, Jan, Jan Willem vormden een team en hebben alles gegeven. Het was nat, het regende en onze collega’s stonden tot hun knieën in de modder. Wat dat betreft was de teamnaam ‘De Modderkruupers’ goed gekozen. De opdracht was om zo snel mogelijk een gat te boren waarin de edelmanboor verdween tot aan het handvat. Dat komt neer op ongeveer 1.20 meter diep. De collega’s deden daar 1 minuut en 4 seconden over. Door goed teamwork is deze prestatie behaald. Knap gedaan!