De roerdomp duikt op
Sinds 2009 werken Staatsbosbeheer en Delgromij (onderdeel van de K3 organisatie) in het rijnstrangengebied vlakbij de Duitse grens samen aan natuurontwikkeling. Hoofddoel van het project: goede omstandigheden creƫren voor de ontwikkeling van waterriet, dat ooit zo kenmerkend was voor dit gebied. En dat begint zijn vruchten af te werpen! Verschillende (zeldzame) watervogels zijn inmiddels teruggekeerd in het gebied.
Omroep Gelderland ging met boswachter van Staatsbosbeheer het gebied in. Met eigen ogen zagen (en hoorden!) ze hoe meerdere roerdompen zich weer in het gebied hebben gevestigd. De reportage van Omroep Gelderland vindt u via de link hieronder.
Ontwikkeling van waterriet
Waterriet is steeds schaarser in de Nederlandse moerasgebieden. De daarvan afhankelijke moerasvogels als de roerdomp en de grote karekiet, worden steeds minder vaak gezien. In het Erfkamerlingschap hebben we het gebied 50 tot 80 centimeter verlaagd door bovengrond en klei af te graven. Vervolgens hebben we er riet aangeplant, dat nu de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Inmiddels is het gebied bijna klaar om opgeleverd te worden.